Gylleboverket på Ystad konstmuseum

IMG_4361Gylleboverket medverkar i grupputställningen Experiment för utopier på Ystad Konstmuseum.
9 Juni-12 Augusti 2018

Gylleboverket (med Etta Säfve, Jona Elfdahl, Shelley Sharr) medverkar med den platsspecifika videoinstallationen ”All is forgiven (a sacrificial rite)”

Kom tillbaka, allt är förlåtet. (Det oförlåtliga- en offerrit’)”

Gylleboverket med Shelley Sharr, Etta Säfve och Jona Elfdahl

 

Om och om igen bär de sina påsar till platsen. De tänder eldar och lägger ner offergåvor, de ropar- kom tillbaka. Allt är förlåtet.I verket ”Allt är förlåtet. (- en offerrit’)”  ”All is forgiven ( a sacrificial rite)” tilldelar Gylleboverket naturen och elementen en mystisk förmåga att förlösa vår hopplöshet, det som håller oss tillbaka och står i vägen för våra drömmar och visioner. Genom utförda ceremonier försöker de väcka nya minnen av att vara människa till liv.

Gylleboverket arbetar här utifrån tankar kring vår relation till naturen och vår omvärld, vårt samtida samhälle och kapitalismens makt, bland annat med avstamp i Guy Debords roman ”Skådespelarsamhället”, vilken belyser en artificiell bildvärld där ekonomiska intressen håller oss fångna i avbilder. Där vi försöker leva upp till bilden av oss själva istället för att vara i livet självt.

Deltagare i utställningen är Amit Sen, Anders Emilsson, Caroline Mårtensson, Gunnel Pettersson, Gylleboverket med Jona Elfdahl, Etta Säfve & Shelley Sharr, Kristina Lindström & Åsa Ståhl, Madeleine Tunbjer & Clea van Berkel, Malin Lobell, Peter Ojstersek och Petra Lilja 

Utställningen är initierad och kuraterad av Gunnel Pettersson.

Vernissage 9 Juni kl. 14-16

Varmt välkomna!
33900398_10216875970519904_7638701079416274944_o